Кения

НачалоДестинацииАфрикаКения

Някои от най-приятните изживявания, които можете да си подарите в Африка, са свързани с Кения. За своите малки размери, Кения наистина може да се похвали с невероятно богата природа - планини и пустини, плажове и коралови рифове и разнообразен животински свят. Тази източноафриканска държава има една от най-добре развитите туристически индустрии на континента. Ежегодно тук се стичат милиони туристи, които искат да се насладят на разкошните равнини, цветните градове, чудесните плажове и винаги вълнуващото сафари.  

Крайбрежието на Кения е изключително атрактивно. Това важи особено за южната част от страната. Кения има едни от най-красивите плажове на африканския континент. Пясъкът е изключително светъл и фин и има цвят на слонова кост. Крайбрежните води са защитени от коралов риф. Затова водата около брега е почти винаги бистра и прозрачна.  

На африканския език суахили думата „сафари“ означава „пътешествие“. Но тук не става дума просто да стегнете куфарите и да се впуснете в изследване на дивата пустош. Сафарито е пътешествие за ценители. При срещата си с неопитомената природа те ще видят другото лице на живота.  

Царството на животните – това е резерватът Масай Мара. Той е най-големият в Африка, с площ от 1519 кв. км. В резервата се срещат повече от 80 вида млекопитаещи: зебри, жирафи, газели, антилопи, хиени, чакали, пантери, маймуни и хиляди птици (над 450 вида). Най-голям интерес представлява “Голямата петорка” слон, лъв, бивол, хипопотам и носорог, а най-грандиозният природен спектакъл е “голямата миграция от Серенгети”. Всяка година - от юли до октомври - хоризонтът се покрива от 200 хил. зебри и общо 1.3 млн. диви животни, които прииждат на стада в търсене на свежа трева. Само Кения може да предложи такава гледка!

*Снимки: Kinondo Kwetu 5*

 
Запитване за резервация

Направете избор сред най-добрите хотели в Кения

Kinondo Kwetu 5*

Наричат го "Дом далеч от дома". Малък, луксозен All Inclusive хотел. На брега на Индийския океан, южна Кения.
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ