О-в Занзибар

НачалоДестинацииАфрикаО-в Занзибар

Ако сте запалени по подводното гмуркане - Занзибар е вашето място за приключение. Островът се смята за най-доброто място за този вид занимание. Много добрата видимост (от 20-до 60 метра) и средната годишна температура от 27°С са достатъчни причини, за да сте сигурни, че подводното ви преживяване в Занзибар ще бъде незабравимо. Няма ограничения за начинаещите. Опитните гмуркачи могат да се насладят на нощно гмуркане, уол дайвинг (гмуркане по протежението на подводна скала) или дрифт дайвинг - по течението. На голяма дълбочина кораловите градини изглеждат безкрайни. Сред тях плуват стотици риби - от пъстрата баракуда до впечатляващите скатове и акули.

Местата за гмуркане в Занзибар са много, но може би най-известното е Атолов парк Мнемба - резерват, където е забранен ловът на риба, за да може да бъде запазен от разрушение рифа. Тук могат да се видят множество риби, както и много костенурки (рекордът засега е 21 костенурки за едно гмуркане). Следващият е Левън Бенкс - обширен район за гмуркане, с възможност за спускане на дълбочина до 14 метра надолу. Въобще, идеалното място, за да видите всички големи риби. Близките коралови рифове са не по-малко предизвикателна гледка. Някои от тях са наистина зашеметяващи - с пищните цветни редици от корали и всички малки създания, които се крият в обятията им. Още ли се колебаете – подводните тайни на Занзибар ви очакват.
 
*Снимки: Baraza Resort & SPA
Запитване за резервация

Направете избор сред най-добрите хотели в О-в Занзибар

The Residence Zanzibar 5+*

Луксозни вили на югозападния бряг на Занзибар. Разположени на 32 хектара палмова гора по протежението на бял пясъчен плаж.
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

Essque Zalu Zanzibar 5*

Запознайте се с чудния бряг на Танзания, който ще ви представи легенди и мистерии! Вдъхнете аромата на плантации с подправки!
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

&Beyond Mneba Island Lodge 5*

Ако някога сте мечтали да сте единствени обитатели на красив тропически остров, тук е възможността да придобиете това усещане.
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ