Сафари в Танзания

НачалоДестинацииАфрикаСафари в Танзания

Стяга ли ви шапката в офиса? Задушавате ли се от стъкло и бетон? Тръгвайте на сафари! Серенгети ви зове! Надникнете в окото на царствения лъв! Приближете се до страховития носорог и до смайващия жираф!  

Танзания е олицетворение на екзотика и приключения. Те се оказват достатъчна причина мнозина да стегнат багажа си за път из неизвестностите на африканската страна. Серенгети, Нгоронгоро, Килиманджаро, Занзибар ... тези имена звучат като поредица от най-магичните кътчета на черния континент. Всички са събрани в пределите на една единствена държава –Танзания.  

„Серенгети“е създаден през 1951 г., като резерват за диви животни. Той заема огромна площ от територията на Северна Танзания. Серенгети означава „безкрайни равнини” на езика на масаите и това име напълно подхожда на този необятен и чуден парк.

Често се казва, че тук е последното недокоснато царство на дивите животни, защото паркът обхваща внушителните 1,295 млн. ха хълмисти равнини.  

В дивата природа можете да видите отблизо 5 от най-огромните животни в Африка: слонове, лъвове, биволи, носорози и леопарди. Ако отидете в подходящото време, ще зърнете едно от чудесата на африканската дива фауна: миграцията на животните, които пресичат равнините в търсене на храна. И една туристическа изненада: можете да гледате отвисоко, от балон.  

Нгоронгоро е кратер на угаснал вулкан. Диаметърът му е 20 километра. Това го прави най-големия вулканичен кратер на Земята. Стените му се издигат на височина 600 метра от долината, която е с площ 260 кв.км. Разходете се из кратера на Нгоронгоро с опитен гид масай! Той ще ви разкрие още едно от чудесата на Африка.

 
 
Запитване за резервация

Направете избор сред най-добрите хотели в Сафари в Танзания

Four Seasons Safari Lodge Serengeti 5*

В Централен Серенгети - перфектна локация за наблюдение на света на дивите животни. Местните маасаи гарантират сигурността на всеки турист.
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ