о-в Санторини

НачалоДестинацииГърцияо-в Санторини

Залезите никъде не са така красиви, както на Санторини. Любопитна е историята на този вулканичен остров от Цикладската група. Първоначално бреговата му линия била окръжност, получена в резултат на вулканични изригвания. През 1400 години пр. н. е. вулканът експлодирал с такава мощ, че централната част на Санторини литнала във въздуха. На нейно място се образувал огромен кратер, наречен калдера, който се запълнил с морска вода. Легендите говорят, че той е част от потопената Атлантида, с чието изчезване е погинала цялата критско-минойска цивилизация.

Разположен е между островите Иос и Анафи, Санторини е известен със зрелищните изгледи, зашеметяващите залези от град Ойа, със странния бял патладжан, с град Тира и с естествения, собствен, активен вулкан. Плажовете на Санторини са фантастични – най-хубавият е Периса. Можете да посетите и черния кварцов плаж на Камари, Белия и Червения плаж, както и плажа на Влюбените. Селцата на острова просто са приказни – спретнати бели къщи, църкви със сини кубета, статуи от елинския и римския период. Санторини е известен още с червеното си вино. Лозята тук се напояват единствено от росата и сигурно затова вкусът на виното е сладостен и уникален. Островът е едно от най-романтичните места на света. Неслучайно много влюбени планират сватбите си на Санторини. Колко двойки могат да се похвалят, че са се венчали на ръба на вулканичен кратер?
 
Запитване за резервация

Направете избор сред най-добрите хотели в о-в Санторини

Mystique Hotel 5*

Разположен на клифовия бряг на Оиа, на 18 км от летището на Санторини. Зашеметяваща гледка, прекрасна кухня, изисканост и стил.
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

Honeymoon Petra Villas 5*

Хотелът Honeymoon Petra Villas е едно от онези места, за които сте чели в класическите романи. Това е сюжет. Сцена. Фон на който да се вгледате в себе си и да каже: "Искам ..."
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

Sun Rocks Hotel 5*

На 300 метра над блестящите води на Егейско море. Изгледът на известната Калдера спомага за романтичната настройка на гостите.
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ