Венеция

НачалоДестинацииИталияВенеция

Островната Венеция е морски курорт, център на международния туризъм със световно значение. Градът е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО заради своята уникалност. Другото име на Венеция е карнавалът. Той се провежда десет дни преди т. нар. „Пепелна Сряда“ и началото на Великите Пости, според католическата традиция. Станете част от цветистия парад! В него се включват маскирани жители от шестте района на града. Предвождат ги лично дожът и епископът на Венеция. Огромни множества всяка година изпълват площада Сан Марко и близките улици. Приключението на карнавала си заслужава – толкова е пищно и грандиозно, че всяка дума изглежда бедна, за да го разкаже!

Не пропускайте и прочутия Мост на въздишките в романтична Венеция - легендата разказва, че ако на залез слънце влюбена двойка се целуне, докато минава с гондола под моста, ще се радва на вечна любов. Слейте се с множеството туристи пред площада на Базиликата Сан Марко – на това място се усеща истинският дух на ренесансова Италия. Оттук са заминавали на далечни плавания прословутите венециански мореплаватели, сред които и Марко Поло. Подарете си своето лично плаване по Венеция – една от гондолите ще запази вашата тайна.
 
Запитване за резервация

Направете избор сред най-добрите хотели в Венеция

The Gritti Palace 5*

Построен през 1525 година, като резиденция на доджите. На няколко крачки от Piazza San Marco с приказен изглед към Santa Maria della Salute.
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

Bauer Il Palazzo 5*

Бутиков хотел, величествено разположен на прекрасно място само на 2 мин. пеша от Сан Марко. Зад готическата фасада се крият изискани стаи, разкриващи Канале Гранде.
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ