Рим

НачалоДестинацииИталияРим

Рим - Вечният град - е столица на съвременна Италия. Разположен е на реките Тибър и Аниене. Богатата му история, култура и изобилието от забележителности превръщат града в магнетична туристическа дестинация. Рим се посещава ежегодно от милиони туристи. Най-предпочитани са хотелите, разположени в централната част на Вечния град. От там пеша или с метро могат да се обходят всички забележителности. А те никак не са малко, уверяваме ви. Един от символите на града е Колизеумът – най-големият амфитеатър, издиган някога в Римската империя. Сградата на Пантеона е храм, построен в почит към боговете на древния Рим.

Прочути са и Ватиканските музеи. Нали знаете израза – Да отидеш в Рим и да не видиш папата! Затова го направете - Сикстинската капела, декорирана от Микеланджело, е официалната резиденция на главата на римокатолическата църква.
 
Удивително творение на бароковото изкуство е популярният Фонтан ди Треви. Фонтанът е истински шедьовър от вода и камък. Ежедневно във фонтана се хвърлят около 3 хил. евро.Има поверие, което гласи, че ако хвърлиш монета през рамо във фонтана, някой ден пак ще се завърнеш в Рим. Със сигурност ще се завърнете – Рим е Вечният град и само той заслужава тази висока титла.
 
*Снимки: The St. Regis Hotel Rome 5*
 
Запитване за резервация

Направете избор сред най-добрите хотели в Рим

The St. Reggis, Rome 5*

Този чуден замък има богата колекция от предмети на изящното изкуство, антики, блестящи полилеи от Мурано и величествен символ на Бел Епок - балната зала Риц.
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

Rocco Forte Hotel de Russie 5*

Намира се между Испанските стълби и Пиаца дел Пополо. На пешеходно разстояние от ключовите забележителности на Рим. "Тайната градина" на хотела е приятно място, където да седнете за обяд.
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

Rome Cavalieri, Waldorf Astoria Hotels & Resorts 5*

С панорама, вдъхновявала посетителите векове назад. Само на минути от историческите забележителности, но със спокойствието на оазис. Сред средиземноморски парк, в сърцето на Стария град.
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

Grand Hotel de la Minerve 5*

Заема сградата на внушителен дворец, датиращ от 16ти век.В историческия център на града, срещу Пантеона. На минути от площад Навона и Фонтана ди Треви.
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ