Круизи

НачалоКруизи

 

Снимки: Holland America
 
Нямате ли усещането, че старият ви куфар нощем проскърцва и сякаш ви кани на необичайно пътешествие? Просто му се доверете – той знае какво да избере. Ще поиска за себе си да не бъде отварян често, а за вас -  грижовно обслужване, добра храна и непрекъснато променящи се пейзажи. 
Досетихте се, нали – само круизът предлага подобни екстри. На големия кораб е безопасно и всичко е на една ръка разстояние. А около вас е пълно с учтив персонал, който може да ви угоди във всеки момент. 
За любознателните малко статистика: повече от 350 презокеански круиз лайнери, с капацитет от 50 до 6000 пасажери, посещават почти 2000 дестинации по целия свят. Дължината на лайнерите варира от 60 до над 300 метра. Продължителността на пътуването варира, маршрутите са най-различни – изборът е изцяло ваш.
Не може да не си задавате най-обичайния въпрос, свързан с круизите – "Ще се разболея ли от морска болест?". Добрата новина е, че съвременните кораби имат стабилизатори - големи подводни перки от двете страни на корпуса. Те противодействат на всяко залюляващо движение. А и повечето круизи плават в топли и спокойни води. Всъщност по-малко от 3% от пасажерите се разболяват от морска болест.
Круизът е вашата възможност да изследвате непознати места. И всяка сутрин да посрещате един различен изгрев. Круизът е място за весели компании, нови приятелства, семейни спомени за цял живот. Нали ще послушате вашия добър стар куфар? Той разбира от истински приключения. Просто душата му е такава.